De website voor Reviews & Ervaringen!

Opzoeknaarjou review & ervaringen 2024

Opzoeknaarjou
Bezoek Opzoeknaarjou.nl

Onze expert over Opzoeknaarjou:

Laatst bijgewerkt: 5 september 2024

Het kan lastig zijn om iemand te vinden met dezelfde levensbeschouwing en leefstijl. Om die reden zijn er vaak datingsites te vinden die zich richten op een specifieke leeftijd, achtergrond of geaardheid. Religie is daar geen uitzondering op. Datingsite Opzoeknaarjou is een kleine maar helder gepositioneerde datingsite die zich richt op christelijke singles. Katholiek of protestants, kerkganger of informeel gelovig, iedereen die zichzelf christen noemt is welkom. In deze review alles over Opzoeknaarjou.

Waarom kies je voor Opzoeknaarjou?
  • Vriendelijke toon
  • Eerste twee dagen gratis volledig lidmaatschap
  • Goed afgesteld op de doelgroep
  • Geen onnodige gimmicks
  • Website aangepast voor mobiel gebruik
Bezoek Opzoeknaarjou.nl

Inschrijven

Je begint met het aanmaken van een profiel op de website. Daarbij geef je je e-mail op en creëer je een wachtwoord. Het kan zijn dat onderdelen van de website het niet doen. Dat kan aan je browser liggen, want Opzoeknaarjou ondersteunt niet alle relevante browsers zoals Firefox. Andere browsers zoals Chrome doen het wel goed. Vergeet niet je account te bevestigen via de mail.

blank

Omdat de christelijke achtergrond de verbintenis is tussen gebruikers kun je daar erg over uitweiden. Je kunt uit wel zestien soorten christelijke geloofsovertuigingen kiezen om aan te geven waarmee je jezelf identificeert. Je kunt ook aangeven hoe vaak je naar de kerk gaat en wat het geloof voor jou persoonlijk betekent.

Nadat je klaar bent met je geloofsovertuiging kiezen kun je wat gebruikelijkere informatie aangeven zoals je opleidingsniveau, leefgewoonten en burgerlijke status. Andere vragen gaan over met welke muziek je graag wakker wordt bijvoorbeeld. Interessant genoeg word je ook gevraagd naar wie je rolmodel is. Je kunt daarbij alleen kiezen uit bekende christenen. Denk echter niet dat het allemaal streng en humorloos is: bij postuur kun je aangeven dat je ‘iets te zwaar’ bent, voorzien van een knipoog. Het is een datingsite vol met dit soort details.

blank

Je krijgt na het inschrijven een volledig lidmaatschap voor twee dagen. Als je daarna gebruik wil maken van de Premiumfuncties moet je een betaald abonnement afnemen. Je kunt dus meteen alle functies zien en gebruiken. Dat is een verademing, want veel datingsites geven dat niet en bieden weinig mogelijkheden voor gratis gebruikers.


Hoe ontmoet je mensen via Opzoeknaarjou?

Opzoeknaarjou geeft drie manieren om singles te ontmoeten. De eerste is een matchend algoritme, de tweede is de handmatige zoekfunctie en de derde is de Activiteitenpagina.

Algoritme

Grote datingsites hebben vaak een algoritme. Dat geeft je een lijst persoonlijke vragen, maakt een persoonlijkheidsschets van je antwoorden en vergelijkt die met andere profielen. Het algoritme van Opzoeknaarjou is echter niet zo diepgaand. Die werkt met de antwoorden op je meerkeuzevragen en gebruikt die als zoekfilter. Als die overeenkomen is het een match. Het is dus niet een analyse van je karakter zoals dat gegeven wordt op bijvoorbeeld Parship.

Handmatig zoeken

De handmatige zoekfunctie vind je onder Zoek leden. Je kunt profielen filteren op een brede basis zoals leeftijd, leefstijl en uiteraard geloofsovertuiging binnen het christendom.

De Activiteiten zijn alleen georganiseerd door leden onder elkaar. Je kunt anderen uitnodigen voor evenementen die je creëert. Hoe deze onderdelen werken lees je bij Functies.


Wat voor singles vind je op Opzoeknaarjou?

Opzoeknaarjou heeft een (nog) kleine ledenbasis, naar schatting rond de 4000. Daarmee steken ze grauw af tegen reuzen als Lexa en Relatieplanet die er honderdduizenden leden op nahouden.

Geloof als verbintenis

Je komt dus niet hier voor het aantal profielen, maar voor net die ene gebruiker die hetzelfde geloof aanhangt als jij. Het mag duidelijk zijn dat een christelijke geloofsovertuiging voor veel leden een belangrijke leidraad in hun leven is. Het eerste wat je leest bij iemands profiel is wat het geloof voor die gebruiker betekent. Als je jezelf niet zou omschrijven als christen is dit gewoonweg niet de site voor jou.

De gebruikers en website zelf maken een ontspannen indruk. Je kunt prima aangeven dat je hier alleen bent voor vriendschap of e-mailcontact. Er is ook ruimte voor groepsactiviteiten die gebruikers zelf organiseren. Het is daarom waarschijnlijk een goed idee om je tijd te nemen om de leden te leren kennen voordat je ze mee uitvraagt.

Controle door moderators

Moderators controleren niet alleen op nepprofielen of naaktfoto’s, maar ook op de toon van je berichten en profiel. Er wordt een zeker fatsoen verwacht van de gebruikers. Je zult niet heel veel bikinifoto’s aantreffen tussen de profielen en ik heb niet het idee dat daar ruimte voor is. Hou dus rekening met een conservatievere houding dan die van de meeste datingsites.


Functies

Om je te helpen aan die leuke relatie of vriendschap heeft Opzoeknaarjou een aantal functies klaarstaan. Die zijn hieronder opgesomd.

Profiel

Je kunt bij je eigen profieloverzicht foto’s, filmpjes en teksten uploaden. Dat wordt uiteindelijk een soort collage waar je door kan bladeren. Daaronder staat alle informatie die je hebt ingevuld bij het aanmaken van je profiel. Vrijwel alles wat je kunt vertellen over jezelf doe je via meerkeuzevelden.

blank

Matches

Je Matches zijn de profielen die overeenkomen met jouw zoekprofiel. De matches worden gemaakt via een algoritme dat niet heel diep is, maar dat is niet per se een probleem.

Helaas doet de zoekfunctie af en toe een beetje raar. Ik kreeg soms profielen die totaal niet op mijn profiel of zoekfilters aansloten.

Favorieten

Je kunt profielen tot Favoriet maken om ze bij te houden. Zo kun je gebruikers sneller terugvinden dan via Inbox of Matches.

blank

Inbox

Uiteraard kun je berichten uitwisselen met andere gebruikers. Die komen te staan in je Inbox. Af en toe zijn er interessante details die voorbij komen op de site. Een daarvan is de optie om automatische berichten te sturen.

blank

Je kunt via de Inbox persoonlijke berichten sturen, maar misschien weet je niet wat je moet zeggen.  In dat geval kun je voorgetypte berichten uit een lijst van suggesties kiezen. Die gaan van ‘Hallo’ tot een uitnodiging om iets te gaan drinken. Met een gratis lidmaatschap kun je alleen praten via automatische berichten.

Online leden

Gebruikers die nu actief zijn op de site zijn te zien onder Online leden. Dat is fijn, want hopelijk hoef je na het sturen van een bericht niet lang te wachten op een reactie.

Poll van de maand

De Poll van de maand kun je zien in de balk bij je overzicht. Daar wordt iedere maand een meerkeuzevraag gesteld. Gebruikers kunnen dan hun mening delen over een actuele kwestie. Nadat je hem hebt ingevuld kun je zien hoe andere leden denken over dezelfde vraag.

blank

Zoek leden

De handmatige zoekfunctie werkt met filters die je per zoekopdracht in kan stellen. Je kunt zoeken op leeftijd, sekse, kerkelijke achtergrond, provincie en meer. Die zijn aan te passen per zoekopdracht, ook als ze buiten je matching profiel vallen. Zo kun je extra leden ontmoeten en profielen zien die je niet aangereikt zou krijgen via het zoekalgoritme.

Als er een profiel in de lijst zit kun je die bezoeken. Daar zie je een fotocollage, filmpjes en persoonlijke informatie. Als je een gratis membership hebt zie je alleen de profielfoto.

blank

Activiteiten

De functie Activiteiten is een prikbord waar andere gebruikers elkaar kunnen uitnodigen voor bijeenkomsten. Meestal zijn ze vriendschappelijk ingesteld. Denk aan een dobbelavond of Kerstdiner met andere leden. Je kunt ook zelf een activiteit aanmaken op de bijbehorende pagina.

Help

Je kunt onder Help een bescheiden maar degelijke FAQ vinden. Omdat de site wat minder ingewikkeld is dan grote datingsites is ook wat minder uitleg nodig.


Gebruiksgemak

Opzoeknaarjou is geen lastige site om je weg op te vinden. Knoppen zijn duidelijk weergegeven, je wordt niet overladen met functies die je niet nodig hebt en er zijn weinig verwarrende elementen aanwezig. Maar er zijn ook dingen die het gebruik wat lastig maken.

De nodige bugs

Als eerste zijn er de bugs. Met Firefox werkt het script van de website niet. Je zult, indien je Firefox gebruiker bent, moeten overstappen naar een andere browser zoals Chrome om de site naar behoren te laten functioneren. Dan zijn er de bugs van de zoekfilters die meer dan eens negeren waar ik eigenlijk naar zoek. Dat is af en toe best vervelend, want dat gaat het hele doel van een zoekfunctie voorbij.

Verder doet de site wat gedateerd aan. Zonder appondersteuning krijg je niet zoveel mee als op andere datingsites. Een persoonlijkheidsanalyse erbij zou het algoritme goed kunnen helpen om snel goede matches te vinden voor een relatie.

Geen reclame en pop-ups

De website brengt daarom best wat frustraties mee in het gebruik. Daar moet ik wel bij zeggen dat ik zeer weinig reclame heb gekregen. Ik ben onderhand gewend dat ik me tussen pop-ups door moet wringen en dagelijks mijn spambox moet legen om een datingsite te kunnen reviewen. Opzoeknaarjou is daarin veel respectvoller naar abonnees toe dan veel andere datingservices. Het doet ook wonderen voor mijn geduld bij het doorbladeren van de site. Uiteindelijk is het daarom een prima website wat mij betreft.


Veiligheid

Opzoeknaarjou maakt gebruik van Provina Internet Services om hun webportals te onderhouden. Over de rest van de IT-structuur heb ik niks kunnen vinden. Het is niet helemaal duidelijk wat ze doen om hun IT-veiligheid op orde te houden.

Moderatorbeleid

Er zijn moderators aanwezig die profielen scannen. Opzoeknaarjou is een christelijke website en stelt daarom normen aan de gebruikers. Ongepaste foto’s, vervelende berichten en ander slecht gedrag worden onmiddellijk verwijderd. Profielen kunnen op basis daarvan zelfs worden verwijderd. Je kunt ook zelf vervelende gebruikers blokkeren of aanmelden bij de klantenservice.

Datingfraude

Op iedere datingsite zijn wel een paar vervelende mensen, maar er is ook een groter gevaar. Sommige gebruikers proberen geld van anderen af te troggelen of toegang te krijgen tot gevoelige informatie. Dit zijn vaak scammers die vanuit andere landen profielen aanmaken. Let vooral op voor berichten in haperend Engels. De klantenservice moedigt gebruikers aan om in contact te komen als je denkt dat je door een nepprofiel wordt benaderd.

Opzoeknaarjou ’s privacyverklaring

Gegevens worden opgeslagen en verwerkt, maar niet verkocht aan derde partijen. Als je je profiel verwijdert zal Opzoeknaarjou die bewaren voor als je later terug wil komen. Er staat niet bij hoelang ze dat doen.

Verder is er geen privacyverklaring aanwezig op de site. Je mag er natuurlijk wel van uitgaan dat de site met persoonlijke gegevens omgaat volgens de regels van de Europese Unie en de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).


Opzoeknaarjou app

Opzoeknaarjou heeft een eigen datingapp, maar het lijkt erop dat die op het moment offline is. Hij is niet te vinden in de Playstore of Apple Store. Daarna heb ik externe aanbieders en alternatieve downloadlinks geprobeerd, maar deze kregen allemaal foutmeldingen.

Ik kan daarom alleen concluderen dat de Opzoeknaarjou app tijdelijk offline is gegaan, al heb ik daar geen meldingen over kunnen vinden. Het is mogelijk dat de app daarom binnenkort weer bruikbaar is. Tot die tijd moet je het zonder doen.

Mobiele website

Ook al is de app tijdelijk niet online, de website doet het prima in de browser. Alle functies kunnen gebruikt worden en alle knoppen werken. De indeling is helemaal aangepast op mobiel gebruik dus een app is niet heel hard nodig. Zo heb je alsnog veel plezier van Opzoeknaarjou op je mobieltje. Zie de screenshots hieronder.

blankblankblank

Opzoeknaarjou kosten

Opzoeknaarjou is eigenlijk uitzonderlijk goedkoop. Dit zijn de prijzen:

  • 1 maand voor € 11,95
  • 3 maanden voor € 11,95 per maand, gefactureerd in één betaling van € 35,85
  • 12 maanden voor € 11,95 per maand, gefactureerd in één betaling van € 143,40

Dit zijn de introductieprijzen op het moment:

  • 1 maand voor € 11,95
  • 3 maanden voor € 8,98 per maand, gefactureerd in één betaling van € 26,95
  • 12 maanden voor € 3,29 per maand, gefactureerd in één betaling van € 39,50

blank

Zonder de introductieprijzen zijn de tarieven al behoorlijk laag, maar met de introductieprijzen gerekend is het bijna zonde om niet te proberen. Ik ben nog nooit een datingsite tegengekomen die een jaar lidmaatschap biedt voor 40 euro.

Wat kun je met een gratis Opzoeknaarjou account?

Opzoeknaarjou biedt gratis gebruikers net niet genoeg om leuke contacten te leggen. Je kunt zonder betaling berichten lezen en voorgetypte berichten sturen. Zelf berichten typen kan dus niet. Je kunt ook profielen aan Favorieten toevoegen en profielfoto’s zien.

Wat kun je met een betaald Opzoeknaarjou account?

Vanaf een betaald membership wordt het al een stuk interessanter. Nu kun je ook zelf persoonlijke berichten sturen, overige foto’s en filmpjes zien en berichten verwijderen. Daarnaast zal je profiel hoger in de matching- en zoekresultaten verschijnen voor andere leden.

Nieuwe gebruikers kunnen twee dagen gratis gebruik maken van een full membership. Grijp de kans dus om te zien of een betaald abonnement iets voor jou is.

Is Opzoeknaarjou het geld waard?

Sommige datingsites hebben slimme algoritmes of een grote ledenbasis. Andere datingsites moeten het vooral hebben van hun doelgroep afstelling. Opzoeknaarjou behoort duidelijk tot de tweede categorie. Als je een christen bent die op zoek is naar een serieuze partner die hetzelfde gelooft, dan kun je hier vast terecht. Als je dat niet bent hoef je ook niet verder te kijken. Misschien heb je twijfels of je inderdaad een partner wil die het belangrijk vindt om christen te zijn. In dat geval raad ik aan om een gratis account aan te maken en de twee gratis dagen te proberen. Eigenlijk zou ik daarna meteen het proefabonnement doen vanwege de bescheiden prijzen. Dan weet je het daarna zeker.

Betaalmogelijkheden

Je kunt een betaald abonnement afsluiten via PayPal, credit card, iDeal en AfterPay. Dat is iets ruimer dan gebruikelijk.


Klantenservice

De helpdesk is te vinden via de link onderin de balk, of via de FAQ pagina. Je kunt ze alleen bereiken via een contactformulier, geen telefoonnummer of anderszins. Ook heet het gewoon ‘contact’ en niet ‘klantenservice.’ Normaal zou ik daar meer moeite mee hebben, maar het gaat deze keer om een erg kleine en voordelige website.

Uitschrijven en abonnement beëindigen

Om je profiel op te heffen ga je naar Account rechtsboven in de hoek onder je gebruikersnaam. Daar vind je de link om op te zeggen.

blank

Daar aangekomen zie je een boodschap met ‘jammer dat je weggaat’ en een grote rode knop om je uitschrijving te voltooien. Het is verfrissend om een datingsite tegen te komen die je niet op andere ideeën probeert te brengen.

Zoals eerder vermeld houdt de website je profiel voor langere tijd intact in geval je terug wil.


Conclusie

Een kleine en bescheiden website misschien, maar de site geeft precies wat het belooft: een open en vriendelijke datingsite zonder trucs en afleidingen om die ene christelijke partner te vinden. De toon, prijzen en sfeer maken het proefabonnement zeker een poging waard. De eerste twee dagen zijn gratis dus je kunt het net zo goed proberen. Als je een christen bent en iemand wil die dat ook is, zou ik zeker eens een proefabonnement aanraden.


Plus & minpunten

Pluspunten:
  • Vriendelijke toon
  • Eerste twee dagen gratis volledig lidmaatschap
  • Goed afgesteld op de doelgroep
  • Geen onnodige gimmicks
  • Website aangepast voor mobiel gebruik
Minpunten:
  • Onduidelijk privacybeleid
  • Erg kleine ledenbasis
  • Oppervlakkig algoritme
  • (Tijdelijk) geen appondersteuning
  • Ondersteunt niet alle webbrowsers (zoals Firefox)
Bezoek Opzoeknaarjou.nl
foto auteur Joey de Vries
Deze review is geschreven door Joey de Vries

Joey is een echte speurneus. Altijd op zoek naar de "addertjes" onder het gras, pikante details en de kleine lettertjes. Gek op schrijven, bloggen, sport en lezen.

Ervaringen Opzoeknaarjou

Ervaring geschreven door Elizabeth
Mensen zoals ik

Ik heb best veel moeite met het daten. Dat komt vooral ook omdat het best moeilijk is om mensen te vinden die bij me passen. In mijn leven is het geloof wel heel belangrijk, dus ik zoek ook een partner die daar ook voor staat. Gelukkig leerde ik van een vriendin in de kerk dat er ook websites bestaan waar dat wel centraal staat. Dat is bijvoorbeeld bij Opzoeknaarjou.nl het geval. Ik ben heel erg te spreken over hoe goed het op mensen zoals ik is afgestemd. Nu ben ik een stuk positiever over mijn kansen op daten. Bedankt Opzoeknaarjou.nl!

Ervaring geschreven door Bart
Rustig inkomen

Ik kan iedereen die wat verlegen is Opzoeknaarjou aanraden. Dat klinkt misschien gek online, maar toch hebben mensen zoals ik daar simpelweg last van. Het is dan dus ook fijn wanneer daar een plek voor is. Die plek heb ik hier gevonden. Hetzelfde gold voor mijn (nu) vriendin. Ook zij is hier ingeschreven geweest omdat ze juist niet zo stoer en assertief was. Dat we elkaar nu gevonden hebben, is dus eigenlijk alleen maar fijn te noemen. Dat gun ik andere mensen in dezelfde situatie ook. Ik zou zeggen: schrijf je er allemaal in.

Ervaring geschreven door Anoniem
Duur maar goed

Ik ben succesvol lid van Opzoeknaarjou.nl geweest. Ik zeg geweest omdat ik inmiddels de man van mijn dromen heb gevonden. Vooraf werd ik gewaarschuwd voor nepprofielen, maar ik vond dat bij deze website juist heel erg meevallen. Daardoor voelde ik me juist ook al snel heel erg thuis. Dat was op andere datingsites waar ik lid ben geweest wel anders. Hier kwam ik al snel in contact met een aantal hele leuke mannen, waarvan er eentje dus echt uitsprong en waar ik inmiddels mee samen leef. Dat kan jou ook gebeuren.

Ervaring geschreven door Ronja (Pluim voor Opzoeknaarjou)
Echte mensen

Ik wil op deze plek graag Opzoeknaarjou een pluim geven. Het is een kleine datingsite, maar dat is juist hun sterke kant. Daardoor is het namelijk geen plek die allemaal oplichters en nepmensen aantrekt. Iedereen die je hier vindt is oprecht en is op zoek naar een leuke tijd met een geliefde. Daardoor ben ik dus ook een stuk positiever geworden over mijn kansen. Ik heb al verschillende leuke mannen leren kennen en de dates vielen tot nu toe niet tegen. Ik kan dus wel zeggen dat het nog maar een kwestie van tijd is voordat ik de ware heb ontmoet via Opzoeknaarjou. Ga zo door!

Ervaring geschreven door Petra
Gevonden

Of mijn vriend echt op zoek was naar mij weet ik niet, maar ik heb hem wel gevonden via Opzoeknaarjou. Er zijn zoveel datingsites en apps, dat het misschien ook wel een beetje toeval moet zijn dat je op de goede plek komt. Daarom dat ik op deze plek mij ervaring deel. Ik ben namelijk nogal kieskeurig. Heel veel mannen komen er met hun denkbeelden bij mij niet in. Maar ja, hoe vind je die mannen zonder dat je ze kent? Daarom is deze app ook zo handig, want daar spelen al dat soort zaken een rol bij het aanmaken van een profiel. Zo kan je dus al heel handig en snel scannen naar de juiste personen. Je maakt contact en als het klikt kan je kijken waar het naartoe gaat. Bij mij is dat dus een relatie geworden.

Ervaring inzenden

  • Minimaal 110 karakters
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Beoordeling Opzoeknaarjou

Website www.opzoeknaarjou.nl
Sterren
Ervaringen
88% aanbevolen, 5 ervaring(en)
Deel je ervaring »
Bezoek Opzoeknaarjou.nl
© ReviewGo.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Burgemeester Drijbersingel 51, 8021 JB Zwolle | Privacy & Cookies